dijous, 29 de novembre del 2012

Identitat i Territori

El dia 28 de Novembre teniem l'exposició del treball Identitat i Territori que consistia en fer una exposició amb parelles que dures uns 8-10 minuts amb un suport audiovisual.

Es tracta de explicar experiències que les dues persones tenen en comú i persuadir al públic.
El tema que nosaltres vam tractar és el següent: És llibertat la vida sense pares?
Creiem que és un tema de bastant interés ja que ens endinsem a una nova etapa i molts ens trobem a la situació de haver de marxar de casa per estudiar.

Creiem que és molt important no deixar perdre aquestes experiències ja que et formen com a persona, perdre la por a noves experiències i intentar gaudir-les al màxim i treure'n profit.




divendres, 23 de novembre del 2012

Mami Noia (cançó africana)

El dia de Santa Cecília a l'hora de classe de música vam cantar i ballar la cançó africana Mami Noia. Vam partir la classe amb dos grups de manera que cada grup creava un ball i després la ballavem tot junts.
Va ser una activitat molt divertida i aprofitosa, vam passar una mol bona estona i vam gaudir molt.

Mami noia

Mami na'mian godé dikiáiala becó
Co, co dikitáiala becó

dimecres, 21 de novembre del 2012

El racó de música

El dimarts 20 de novembre teniem programada una activitat de classe: El racó de música.
La classe es va dividir amb diferents grups de 5 persones i es tractava de crear un racó de música i portar-lo i explicar-lo a la resta de la classe.

Entenem el racó com un suport a les propostes, a un reforç a la feina feta, a una eina excel·lent per atendre a la diversitat, a un taulell d'informació per a mestres, pares i alumnes. 

El nostre racó va destinat per nens de 4 a 6 anys. Esta compost per diferents activitats entre elles un memori de sons, joc de bastons, audicions...



dimarts, 20 de novembre del 2012

Fluxogrames


Els fluxogrames són eines que s'utilitzen per la representació de procediments per tal d'aconseguir resoldre una tasca.
Actualment l'utilització d'aquests fluxogrames s'utilitza ens diferents àmbits. Per exemple, els mestres els poden utilitzar per a realitzar dues tasques:

  • Planificar tasques relacionades amb l'àmbit professional
  • Àmbit educatiu, ensenyar i practicar amb aquesta eina
Per treballar amb fluxogrames hem utilitzat la eina on-line que s'anomena gliffy: http://www.gliffy.com/gliffy/#d=4210893&t=Semfor

Aquest programa té una simbologia molt determinada, que és la següent:
 Aqui mostro una petita prova que vam fer a classe per familiaritzar-nos amb els fluxogrames:





dilluns, 19 de novembre del 2012

Mapes conceptuals

El mapa conceptual ens facilita l'organització dels coneixaments, amplia la prespectiva de la relació d'un determinat tema i facilita l'aprenentatge. Però, abans de crear-ne un cal coneixer el tema, seleccionar  els conceptes que vols ilustrar, reflexionar sobre la relació que tindran els conceptes i ilustrar una bona representació gràfica (fer-lo de forma clara, entenedora i coherent).
Avui a la classe de Gtic em començat a familiaritzar-nos amb el programa CMapsTools que es fa servir per crear mapes conceptuals. 

Aquí us deixo una prova que em fet a classe, a partir d'un text em creat un mapa conceptual relacionant de manera entenadora els conceptes importants del text.


Webs consultades:
Blog de GTIC: http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/
Programa CMapsTools

dissabte, 17 de novembre del 2012

Una experiència molt positiva: visita a l'escola bressol Niu d'infants

El dijous 15 de novembre vam tenir l'oportunitat d'anar a observar una escola bressol, jo concretament al Niu d'infants.
És una escola bastant gran i molt maca però per desgracia nomès hi  ha dues classes, la de 2-3 anys i la de 0-1 anys. Jo estava destinada a la classe de 2-3 anys i m'hi vaig passar tot el matí però a la tarda vam fer un canvi amb una altre companya que feia al mateix que jo i vaig estar a l'aula de 0-1 anys.
Els més grans són 20 però el dijous eren 17 i els petits són 10 i el dia que jo vaig estar-hi eren només 5. 
Vam passar tot el matí fent petites activitats de una durada de 15 min i una estona al pati, vam dinar a la mateixa aula i després van dormir a una aula al costat complementària. Després de dormir jo ja em vaig situar amb els més petits i vam passar la tarda jugan a l'aula i vam brenar. 

Des de el meu punt de vista trobo que és una experiència molt positiva i enriquidora. Les hores em passaven volant, vaig disfrutar moltissim dels nens i de les companyes de l'escola. Les mestres estan totes molt unides i això és molt gratificant. M'encantaria repetir aquesta experiència i estic segura que la disfrutaria igual.





dimecres, 14 de novembre del 2012

Sortida al museu MNAC

El dimarts 13 de novembre vam fer una sortida al museu MNAC.
L'activitat la qual vaig realtzar es deia so i color, era una sortida especialitzada per nens de p3, p4 i p5. Estava preparat perquè ens posesim a la pell de nens de p3, p4 i p5 i realitzesim el recorregut tot i que el guia feia petites explicacions per aduts.

El que es fa per atraure l'atenció dels nens es crear un personatge que es diu en Jeroni que és un joglar que canta cansons i que viu al museu. Perquè la sortida es realitzi amb èxit abans de anar al museu, els del MNAC envien unes cartes i la cançó d'en Jeroni a les escoles perquè ja s'hagi treballat previament, de manera que els nens venen amb moltes ganes i ja tenen la cançó bastant apresa. Els del MNAC donen la opció de poder presentar cinc obres especifiques de les quals els professors en podien triar tres ja que amb el temps d'una hora no n'hi havia per tots. Les diferentes obres eren els amics i amigues den Jeroni i el museu, casa seva. Quan vam arribar i també a l'hora de marxar vam cantar la cançó d'en Jeroni i d'aquesta manera ens vam acomiadar.

Va ser una sortida molt divertida i trobo que tenir l'oportunitat de portar els nens de l'escola al MNAC és molt dinàmica i alhora aprofitosa.

Joglar Jeroni

dimarts, 13 de novembre del 2012

Sortida al medi natural

El dilluns 12 de novembre vam fer una sortida al medi natural. Consistia en sortir des de Vallvidrera i arribar fins a la parada de ferrcarrils de Sant Cugat. 

Els objectius de la sortida són: Gaudir de la natura i del medi natural enriquir la relació i unió amb els companys i companyes de classe, fomentar el treball amb equip i la comunicació i coneixer un possible recurs o una bona experiència educativa.


A les 12.30h ens vam trobar a Vallvidrera. Allà ens vam organitzar per grups de manera que cada grup tenia tres fulls on hi havia indicacions i petites preguntes que haviem de resoldre. Vam fer set grups diferents dels quals anavem sortint amb deu minuts de diferencia per evitar trobar-nos. Vam observar diferents tipus de vegetació, arbres molt divresos i paisatges molt agredables. 

Vam estar més de quatre hores caminant, va ser una experiència possitiva tot i que bastant cansada. 




dilluns, 12 de novembre del 2012

SAE

Amb una bona caminada inagurem la setmana d'activitats extraodinàries!!!

divendres, 2 de novembre del 2012

Capacitats perceptiu-motrius

Un dels primers conceptes que hem aprés a les classes d'Educació Física són les capacitats perceptiu-motrius.

Tots tenim les mateixes capacitats però amb un grau de desenvolupament diferent. Les capacitats es desenvolupen si reben els estímuls adequats, la manca d'estímuls porta a la discapacitat.


Les capacitats perceptiu-motrius són:

  • Equilibri: és necessari per qualsevol acció motriu. l'estimulació, repetició natural desenvolupa les capacitats.
  • Percepció cinestècia: a través de les terminacions nervioses et proporcionen les informacions de la situació del teu cos, i el pots dominar i controlar.
  • Percepció de l'espai: ens permet percebre les distàncies, l'espai.
  • Lateralitat: ens permet tenir conciència del nostre cos a partir de l'estimulació de les capacitats i el desenvolupament. 

A l'etapa d'infantil les percepcions parceptiu-motrius tenen un alt grau de plasticitat. Han de rebre l'estimulació adequada per desenvolupar-se correctament.






Webs consultades:

La descripció

Fa cosa d'una setmana o així que el professor de Coed ens va explicar l'activitat de preperar una descripció d'un company o companya de classe i llegir-la davant de tota la classe.

La descripció és un tipus de discurs que representa lingüísticament persones, animals, objectes,...
Depenent de la situació comunicativa i del propòsit de l'intercanvi es distingeixen dos tipus de descripció.
La descripció objectiva en la que l'autor adopta una actitud imparcial i el seu objectiu és trasmetre coneixaments  no intenta despertar cap emoció.
La descripció subjectiva l'autor reflecteix el que l'objecte li transmet i té una finalitat estética.

Vam apendre vocabulari nou,  l'estructura dels textos descriptius, adjectius ...
Al realitzar l'exposició oral vam parlar sobre el to de la veu, els petits moviments nerviosos, el fet de recolzar-te per agafar seguretat, mirar a la resta quan s'esta llegin...

Aqui us mostro la meva descripció sobre la Cristina Gomez:


La meva descripció va d’una companya de classe que he conegut al iniciar la nova etapa de la Universitat i es diu Cristina Gómez. Ella té 20 anys, viu a Barcelona a un pis compartit amb una amiga, estudia el grau d’Educació Infantil i treballa pels matins a una escola amb nens de p3.

És una persona més aviat baixeta i primeta, té el cabell de color clar 
i curtet. Li ressalten els ulls d’un color verd clar, té el nas rodonet  i un somriure molt simpàtic.

És tracta d’una persona molt oberta, agradable i dolça. Cada dia et
traurà un somriure encara que tingui un mal dia. És molt alegre i divertida i sempre et farà costat. És una noia molt extrovertida i activa sempre esta fent coses, no és gens avorrida.

Per el que la conec he observat que és una persona molt segura de 
si mateixa que té les coses molt clares. És una noia que transmet molt de carinyo i alegria. Trobo que és una persona responsable i bastant organitzada tot i que a vegades deixa coses per última hora. Des de que la conec m’ha transmès molta confiança i seguretat.
No és una persona tímida tot i que a vegades hi ha situacions que cohibeixen més. És una persona madura i que crec que pot en sortir-se’n amb tot el que se li posi per davant
Li agraden molt els gossos i escoltar música. Quan era petita practicava el futbol i quan es va fer més gran va fer patinatge ja que li agradava més. M’agrada molt compartir moments amb ella i espero seguir fent-ho.