divendres, 21 de desembre del 2012

Hemisferi dret i esquerre

A la classe de Gtic vam parlar sobre un llibre que s'anomena: Vídeo y educación que parla sobre l'hemisferi dret i esquerre del cervell

  • Hemisferi dret, controla la part esquerre del cos: Reconeixament immediat de rostres, distinció i record de les formes. Funcions especials no verbals. És l'hemisferi emocional, intuïtiu, creatiu i sintètic. Mes sensibilitat per lo acústic. Aquest hemisferi està més desenvolupat que l'esquerre. 

  • Hemisferi esquerre, controla la part dreta del cos: Lectura, escriptura, càlcul, classificació, lògica (llenguatge i abstracció), intel·lectual, analític, dominant i actiu.
Llenguatge audiovisual: Transmet les emocions a través del moviment i el so.

Llenguatge gestual: ens transmet emocions.


Webs consultades:

http://www.google.es/imgres?um=1&hl=es&tbo=d&biw=1353&bih=600&tbm=isch&tbnid=dTwkWk9gK5Q0kM:&imgrefurl=http://mindfulnesstherapy.blogspot.com/p/spanish.html&docid=E9CLtX8ZIMTGuM&imgurl=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDAPA649ROc-NwcsE5Re0lDrx8r_WehOnHrar2vipQaYt7C18eTECZq7MHRNc1D9-hR_gEj-4pX4LVsXTmD8G6AQA3NLj2s2l8AnODcKnMTVLE_7neNfV2GSjENDjFBfb5ynD-GMpzNR3T/s1600/neuro_right_left_brain.jpg&w=442&h=326&ei=okrtULLlHOiZ0QXc14C4CQ&zoom=1&iact=hc&vpx=762&vpy=4&dur=1423&hovh=193&hovw=261&tx=198&ty=106&sig=115779200223860171368&page=1&tbnh=143&tbnw=193&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:19,s:0,i:142

dimecres, 12 de desembre del 2012

Poema

Hem d'aprendre de memòria un poema triat per tu i recitar-lo davant de tot el grup d'Educació Infantil de tardes. El meu escollit diu aixi:


L'amor 
no té paraules
té carícies
té gestos
té mirades
té deliris
de gemecs.
Per això
potser
la poesia
ve després.

JOSEP PIERA

dimarts, 11 de desembre del 2012

El retroprojector

A la classe de plàstica hem experimentat amb el retroprojector. Vam utilitzar paper de celofan i figures d'animals i vam passar tota la sessió experimentan amb els diferents colors i figures. Es tractava de crear una obra abstracta i una de més figurativa. L'obra que vam crear la vam anomenar: Els colors de la nit.

dilluns, 10 de desembre del 2012

GLOG

El glog és un pòster multimedia i per crear-lo s'utilitza el glogster. S'utilitzen diferents formats que et proporciona gloger a més dels components de la xarxa social. És un bon ús per a les escoles i per treballar cooperativament. 
Avui dia 10 de desembre em fet una prova de Glog.




Webs consultades:
Blog de GTIC: http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/12/fem-un-glog.html
Imatge de la cració d'un Glog.

Cercle cromàtic


Activitat de plàstica, es tracta d'arribar al cercle cromàtic mitjançant només els colors primàris. Per crear el Cercle Cromàtic s’han d’ulititzar els colors més primaris. El groc, el blau i el rosa. Formar un cercle amb vasos buits i anar aplicant la barreja de colors. Es tracta de posar el color que hi ha a un vas al vas del costat i d’aquesta manera anar fent tota la gama de colors. Finalment, observem el resutat: El cercle cromàtic.




diumenge, 9 de desembre del 2012

Les 4 metàfores

Entenem com a metàfora una manera de conceptualitzar l'aprenentatge amb l'ordinador fomentada amb metàfores per tal d'explicar com la tecnologia pot ensenyar o ajudar a aprendre la funció dels ordinadors.

Les 4 metàfores:


  • Metàfora tutorial: L'ordinador com a tutor, per exemple Jocs de clic
  • Metàfora de la construcció: l'ordinador com alumne, per exemple Scratch
  • Metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador, per exemple Crayon phisics
  • Metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina de treball, com per exemple Entrades, etiquetes

dissabte, 8 de desembre del 2012

El bon comunicador

Haviem de treballar un bon comunicador i arribar a una conclusió. Es tracta de agrupar-nos amb grups de 5-6 persones. La nostra comunicadora és la Pilar Rahola.
Nosaltres vam fer un seguiment de les seves estàncies a programes, de l'informació que trobem seva a Internet, del seu Twitter i del seu facebook. Vam crear un bloc on explicavem periodicament les actualitzacions de Pilar Rahola.

Vam arribar a la conclusió de que si que és una bona comunicadora ja que els seus articles s'entenen amb facilitat. Sobretot tracta temes de politica i d'actualitat com hem pogut veure al seguir-la.
El bloc on l'hem seguit és:
http://unabonacomunicadora.blogspot.com.es/



Webs consultades:

https://www.google.es/search?hl=es&q=pilar+rahola&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1357316858,d.d2k&biw=1349&bih=600&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=goHtULjvG4-LhQfV94HwCA

divendres, 7 de desembre del 2012

Antichrista


Antichrista és un llibre que vam llegir a seminari i per poder-lo entendre millor vam fer tres relacions. La relació de la Christa amb la Blanche que és una noia que coneix a la Universitat, la relació de la Christa amb els pares de la Blanche ja que veureu com es coneixen i finalment la relació de la Blanche amb els seus pares.

Relació Christa-Blanche:
La Blanche i la Christa són dues noies que van a la mateixa Universitat. Aparentment són totalment diferents per una banda la Christa és oberta i molt sociable en canvi la Blanche és tancada i vergonyosa. Quan es coneixen la Christa explica la distancia que té des de la Universitat a casa seva que és molta i això porta a que la Blanche la convidi una nit a casa seva. Quan ja eren a casa la seva amistat va començar a canviar ja que la Christa va mostrar una actitud inesperada i inapropiada per la Blanche. La Chista era una noia egoista atrevida i antipàtica, tot el contrari que la Blanche. Parlava de temes inapropiats i obligava a fer coses a la Blanche que ella no volia fer. Cada vegada la relació anava empitjorant fins que la Blanche agafa  molta ràbia contra ella i se sent impotent ja que ningú la creu.

Relació Christa-Pares de Blanche:
Quan la Christa entra a la casa de la Blanche els pares fan una molt bona rebuda. Li agafen carinyo molt ràpid i creuen que és perfecte perquè la Blanche perdi aquesta inseguretat que té, fins i tot la conviden a instal·lar-se a casa seva entre setmana. En aquella casa hi ha dos divisions,  per una part la Blanche que desitja que la Christa marxi i per l’altre els seus pares que creuen que és una noia excellent i la cuiden més que a la Blanche. La Christa davant dels seus pares mostra la cara més treballadora i amable que té. Però al final la Blanche investiga sobre la vida de la Christa intenta buscar al bar que treballa i casa seva finalment veu que tot és una manipulació que fa Christa perquè guanyi diners, ja que els seus pares creuen que està pagant lloguer de l’habitació de casa la Blanche quan no és així.

Relació Blanche-Pares de Blanche:
La relació entre els pares de la Blanche i ella no millora, de manera que empitjora cada vegada que la Christa és present a casa. Com que la Blanche sempre ha sigut una noia tancada i poc sociable quan veuen arribar a la Christa, deixen de banda la seva filla i són feliços amb la Christa. Cada vegada la situació empitjora i la Blanche no es sent bé a casa seva, va perdent la confiança amb els seus pares i té ganes de desaparèixer. La Blanche intentava fer veure el seu punt de vista als seus pares però no hi havia manera ja que els seus pares estaven capficats en que la Christa era genial. Fins que la Blanche descobreix la veritat i decideix dir-les als seus pares, ells s’ho agafen de manera que defensen a la Christa però finalment estan decebuts.


Webs consultades:

http://www.google.es/imgres?um=1&hl=es&sa=N&tbo=d&biw=1366&bih=587&tbm=isch&tbnid=6R3uv4ejUZfQlM:&imgrefurl=http://www.editorialempuries.cat/ca/llibre/antichrista_293.html&docid=_JngySXqR3Z_zM&imgurl=http://www.editorialempuries.cat/docroot/grup62/includes/llibres/fitxers/293/antichrista350.jpg&w=350&h=537&ei=-9HBUMeaOdDK0AHfjYGoBg&zoom=1&iact=hc&vpx=270&vpy=23&dur=376&hovh=238&hovw=155&tx=113&ty=155&sig=115779200223860171368&page=2&tbnh=141&tbnw=92&start=29&ndsp=42&ved=1t:429,r:41,s:0,i:212

Documentar, una mirada nova

Documentar, una mirada nova és un llibre que vam estar treballant a seminari la sessió del 27 de novembre. 

Es tracta d'un llibre on primer s'explica la definició de documentar i la gran part del llibre tracta sobre exemples i situacions reals amb ilustracions. Uns dels objectius del llibre és ser concients de la gran importància de documentar les activitats diàries. Conèixer el nen, observar, descobrir particularitats de cada nen etc és molt important i aquest llibre deixa constància d'aixó. Tot aixó serveix per millorar i modificar aspectes concrets de la teva manera d'educar o fer.





dijous, 6 de desembre del 2012

Llicència Creative Commons (CC)

Crear una llicència Creative Commons significa que deixes a tots els lectors del teu bloc una sèrie de rets sobre els materials que el contenen. Com per exemple, copiar qualsevol tipus d'informació...

Hi ha quatre condicions:
- Reconeixament: anomenar l'autor
- No comercial: no es pot comercialitzar
- Sense obres derivades: no es pot transformar per crear una altre obra
- Compartir igual: es poden crear obres derivades


Webs consultades:

http://www.google.es/imgres?um=1&hl=es&sa=N&tbo=d&biw=1353&bih=643&tbm=isch&tbnid=kbjVpUSuOmM70M:&imgrefurl=http://listocomics.com/licencia-creative-commons/&docid=8BzS6z4i6r_3aM&imgurl=http://listocomics.com/wp-content/uploads/2012/01/cc-by.png&w=403&h=141&ei=mnPsUKu2L-XB0gXf3YGQBA&zoom=1&iact=hc&vpx=274&vpy=158&dur=410&hovh=112&hovw=322&tx=230&ty=44&sig=115779200223860171368&page=4&tbnh=102&tbnw=294&start=72&ndsp=26&ved=1t:429,r:80,s:0,i:361

Apunts de classe i bloc de Gtic

dijous, 29 de novembre del 2012

Identitat i Territori

El dia 28 de Novembre teniem l'exposició del treball Identitat i Territori que consistia en fer una exposició amb parelles que dures uns 8-10 minuts amb un suport audiovisual.

Es tracta de explicar experiències que les dues persones tenen en comú i persuadir al públic.
El tema que nosaltres vam tractar és el següent: És llibertat la vida sense pares?
Creiem que és un tema de bastant interés ja que ens endinsem a una nova etapa i molts ens trobem a la situació de haver de marxar de casa per estudiar.

Creiem que és molt important no deixar perdre aquestes experiències ja que et formen com a persona, perdre la por a noves experiències i intentar gaudir-les al màxim i treure'n profit.




divendres, 23 de novembre del 2012

Mami Noia (cançó africana)

El dia de Santa Cecília a l'hora de classe de música vam cantar i ballar la cançó africana Mami Noia. Vam partir la classe amb dos grups de manera que cada grup creava un ball i després la ballavem tot junts.
Va ser una activitat molt divertida i aprofitosa, vam passar una mol bona estona i vam gaudir molt.

Mami noia

Mami na'mian godé dikiáiala becó
Co, co dikitáiala becó

dimecres, 21 de novembre del 2012

El racó de música

El dimarts 20 de novembre teniem programada una activitat de classe: El racó de música.
La classe es va dividir amb diferents grups de 5 persones i es tractava de crear un racó de música i portar-lo i explicar-lo a la resta de la classe.

Entenem el racó com un suport a les propostes, a un reforç a la feina feta, a una eina excel·lent per atendre a la diversitat, a un taulell d'informació per a mestres, pares i alumnes. 

El nostre racó va destinat per nens de 4 a 6 anys. Esta compost per diferents activitats entre elles un memori de sons, joc de bastons, audicions...



dimarts, 20 de novembre del 2012

Fluxogrames


Els fluxogrames són eines que s'utilitzen per la representació de procediments per tal d'aconseguir resoldre una tasca.
Actualment l'utilització d'aquests fluxogrames s'utilitza ens diferents àmbits. Per exemple, els mestres els poden utilitzar per a realitzar dues tasques:

  • Planificar tasques relacionades amb l'àmbit professional
  • Àmbit educatiu, ensenyar i practicar amb aquesta eina
Per treballar amb fluxogrames hem utilitzat la eina on-line que s'anomena gliffy: http://www.gliffy.com/gliffy/#d=4210893&t=Semfor

Aquest programa té una simbologia molt determinada, que és la següent:
 Aqui mostro una petita prova que vam fer a classe per familiaritzar-nos amb els fluxogrames:





dilluns, 19 de novembre del 2012

Mapes conceptuals

El mapa conceptual ens facilita l'organització dels coneixaments, amplia la prespectiva de la relació d'un determinat tema i facilita l'aprenentatge. Però, abans de crear-ne un cal coneixer el tema, seleccionar  els conceptes que vols ilustrar, reflexionar sobre la relació que tindran els conceptes i ilustrar una bona representació gràfica (fer-lo de forma clara, entenedora i coherent).
Avui a la classe de Gtic em començat a familiaritzar-nos amb el programa CMapsTools que es fa servir per crear mapes conceptuals. 

Aquí us deixo una prova que em fet a classe, a partir d'un text em creat un mapa conceptual relacionant de manera entenadora els conceptes importants del text.


Webs consultades:
Blog de GTIC: http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/
Programa CMapsTools

dissabte, 17 de novembre del 2012

Una experiència molt positiva: visita a l'escola bressol Niu d'infants

El dijous 15 de novembre vam tenir l'oportunitat d'anar a observar una escola bressol, jo concretament al Niu d'infants.
És una escola bastant gran i molt maca però per desgracia nomès hi  ha dues classes, la de 2-3 anys i la de 0-1 anys. Jo estava destinada a la classe de 2-3 anys i m'hi vaig passar tot el matí però a la tarda vam fer un canvi amb una altre companya que feia al mateix que jo i vaig estar a l'aula de 0-1 anys.
Els més grans són 20 però el dijous eren 17 i els petits són 10 i el dia que jo vaig estar-hi eren només 5. 
Vam passar tot el matí fent petites activitats de una durada de 15 min i una estona al pati, vam dinar a la mateixa aula i després van dormir a una aula al costat complementària. Després de dormir jo ja em vaig situar amb els més petits i vam passar la tarda jugan a l'aula i vam brenar. 

Des de el meu punt de vista trobo que és una experiència molt positiva i enriquidora. Les hores em passaven volant, vaig disfrutar moltissim dels nens i de les companyes de l'escola. Les mestres estan totes molt unides i això és molt gratificant. M'encantaria repetir aquesta experiència i estic segura que la disfrutaria igual.





dimecres, 14 de novembre del 2012

Sortida al museu MNAC

El dimarts 13 de novembre vam fer una sortida al museu MNAC.
L'activitat la qual vaig realtzar es deia so i color, era una sortida especialitzada per nens de p3, p4 i p5. Estava preparat perquè ens posesim a la pell de nens de p3, p4 i p5 i realitzesim el recorregut tot i que el guia feia petites explicacions per aduts.

El que es fa per atraure l'atenció dels nens es crear un personatge que es diu en Jeroni que és un joglar que canta cansons i que viu al museu. Perquè la sortida es realitzi amb èxit abans de anar al museu, els del MNAC envien unes cartes i la cançó d'en Jeroni a les escoles perquè ja s'hagi treballat previament, de manera que els nens venen amb moltes ganes i ja tenen la cançó bastant apresa. Els del MNAC donen la opció de poder presentar cinc obres especifiques de les quals els professors en podien triar tres ja que amb el temps d'una hora no n'hi havia per tots. Les diferentes obres eren els amics i amigues den Jeroni i el museu, casa seva. Quan vam arribar i també a l'hora de marxar vam cantar la cançó d'en Jeroni i d'aquesta manera ens vam acomiadar.

Va ser una sortida molt divertida i trobo que tenir l'oportunitat de portar els nens de l'escola al MNAC és molt dinàmica i alhora aprofitosa.

Joglar Jeroni

dimarts, 13 de novembre del 2012

Sortida al medi natural

El dilluns 12 de novembre vam fer una sortida al medi natural. Consistia en sortir des de Vallvidrera i arribar fins a la parada de ferrcarrils de Sant Cugat. 

Els objectius de la sortida són: Gaudir de la natura i del medi natural enriquir la relació i unió amb els companys i companyes de classe, fomentar el treball amb equip i la comunicació i coneixer un possible recurs o una bona experiència educativa.


A les 12.30h ens vam trobar a Vallvidrera. Allà ens vam organitzar per grups de manera que cada grup tenia tres fulls on hi havia indicacions i petites preguntes que haviem de resoldre. Vam fer set grups diferents dels quals anavem sortint amb deu minuts de diferencia per evitar trobar-nos. Vam observar diferents tipus de vegetació, arbres molt divresos i paisatges molt agredables. 

Vam estar més de quatre hores caminant, va ser una experiència possitiva tot i que bastant cansada. 




dilluns, 12 de novembre del 2012

SAE

Amb una bona caminada inagurem la setmana d'activitats extraodinàries!!!

divendres, 2 de novembre del 2012

Capacitats perceptiu-motrius

Un dels primers conceptes que hem aprés a les classes d'Educació Física són les capacitats perceptiu-motrius.

Tots tenim les mateixes capacitats però amb un grau de desenvolupament diferent. Les capacitats es desenvolupen si reben els estímuls adequats, la manca d'estímuls porta a la discapacitat.


Les capacitats perceptiu-motrius són:

  • Equilibri: és necessari per qualsevol acció motriu. l'estimulació, repetició natural desenvolupa les capacitats.
  • Percepció cinestècia: a través de les terminacions nervioses et proporcionen les informacions de la situació del teu cos, i el pots dominar i controlar.
  • Percepció de l'espai: ens permet percebre les distàncies, l'espai.
  • Lateralitat: ens permet tenir conciència del nostre cos a partir de l'estimulació de les capacitats i el desenvolupament. 

A l'etapa d'infantil les percepcions parceptiu-motrius tenen un alt grau de plasticitat. Han de rebre l'estimulació adequada per desenvolupar-se correctament.






Webs consultades:

La descripció

Fa cosa d'una setmana o així que el professor de Coed ens va explicar l'activitat de preperar una descripció d'un company o companya de classe i llegir-la davant de tota la classe.

La descripció és un tipus de discurs que representa lingüísticament persones, animals, objectes,...
Depenent de la situació comunicativa i del propòsit de l'intercanvi es distingeixen dos tipus de descripció.
La descripció objectiva en la que l'autor adopta una actitud imparcial i el seu objectiu és trasmetre coneixaments  no intenta despertar cap emoció.
La descripció subjectiva l'autor reflecteix el que l'objecte li transmet i té una finalitat estética.

Vam apendre vocabulari nou,  l'estructura dels textos descriptius, adjectius ...
Al realitzar l'exposició oral vam parlar sobre el to de la veu, els petits moviments nerviosos, el fet de recolzar-te per agafar seguretat, mirar a la resta quan s'esta llegin...

Aqui us mostro la meva descripció sobre la Cristina Gomez:


La meva descripció va d’una companya de classe que he conegut al iniciar la nova etapa de la Universitat i es diu Cristina Gómez. Ella té 20 anys, viu a Barcelona a un pis compartit amb una amiga, estudia el grau d’Educació Infantil i treballa pels matins a una escola amb nens de p3.

És una persona més aviat baixeta i primeta, té el cabell de color clar 
i curtet. Li ressalten els ulls d’un color verd clar, té el nas rodonet  i un somriure molt simpàtic.

És tracta d’una persona molt oberta, agradable i dolça. Cada dia et
traurà un somriure encara que tingui un mal dia. És molt alegre i divertida i sempre et farà costat. És una noia molt extrovertida i activa sempre esta fent coses, no és gens avorrida.

Per el que la conec he observat que és una persona molt segura de 
si mateixa que té les coses molt clares. És una noia que transmet molt de carinyo i alegria. Trobo que és una persona responsable i bastant organitzada tot i que a vegades deixa coses per última hora. Des de que la conec m’ha transmès molta confiança i seguretat.
No és una persona tímida tot i que a vegades hi ha situacions que cohibeixen més. És una persona madura i que crec que pot en sortir-se’n amb tot el que se li posi per davant
Li agraden molt els gossos i escoltar música. Quan era petita practicava el futbol i quan es va fer més gran va fer patinatge ja que li agradava més. M’agrada molt compartir moments amb ella i espero seguir fent-ho.

dimarts, 30 d’octubre del 2012

Què és el Prezi?



En aquest Prezi mostro una breu explicació i les característiques més important del Prezi.
Espero que us agradi!

dilluns, 29 d’octubre del 2012

Aprenent a utilitzar el "prezi"




A classe de GTIC avui estem aprenent a utlitzar un programa per realitzar presentacions que s'anomena "prezi"
Es caracteritza per la seva capacitat de zoom a la presentació.
El prezi és de caràcter online, es pot compartir i editar amb grup. Com he dit abans té efectes de zoom i es poden utilitzar imatges girades, les imatges i els vídeos poden ser extrets directament d'internet. També es poden descarregar els arxius i té codi embed.

Webs consultades:
https://www.google.es/#hl=es&tbo=d&output=search&sclient=psy-ab&q=prezi&oq=prezi&gs_l=hp.3...26251.28029.0.28169.11.8.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0...1c.1.qcZmm2Z2l-o&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1355534169,d.d2k&fp=726553596f6ea3c&bpcl=40096503&biw=1353&bih=643

El món del joc




Amb grups de quatre persones vam practicar les presentacions del google drive. Vam pensar amb un tema adequat amb el món de l'educació: El joc.
Vam arribar a la conclusió de que el joc és una part molt important de la nostra vida i que es molt necesari per un bon desenvolupament del infant.

diumenge, 21 d’octubre del 2012

Delicious

Intentar guardar webs d'interés o documents a la part de "favorits" del nostre ordinador és un error ja que si canvies d'ordinador l'informació es perd. Per això s'utilitza el Delicious, permet guardar de manera fàcil i comode les pàgines web d'interés de manera on-line. També permet emmagatzemar, escriure comentaris i posar etiquetes d'aquesta manera classificar i ordenar les webs que trobem. Es pot crear un perfil públic per tal de compartir les nostres troballes amb la resta d'usuaris. 

Webs consultades:
Blog de GTIC
https://www.google.es/search?hl=es&q=Rss&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1355534169,d.d2k&bpcl=40096503&biw=1347&bih=593&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=hzTfUNuhM6Wa1AWJhIHoBQ#um=1&hl=es&tbo=d&tbm=isch&sa=1&q=delicious&oq=delicious&gs_l=img.3..0l10.572.4642.0.4738.23.16.2.0.0.1.296.1987.1j7j4.12.0...0.0...1c.1.FABX4jcp0io&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=7482e330c144e297&bpcl=40096503&biw=1347&bih=593 (imatge de Google)

dissabte, 20 d’octubre del 2012

Google Drive

El Google Drive és una eina que ens ofereix google per desar, editar, comentar, compartir i publicar documents on-line de manera privada o en grup. Amb Google Drive és poden crear diversos tipus de documents: documents de text, presentacions, formularis, fulls de càlcul entre d'altres. També conté el sistema de classificar-los amb etiquetes que permeten localitzar els documents amb facilitat
Estructura:
- Crear
- Compartir
- Editar conjuntament
- Publicar a la xarxa
- Difondre

Webs consultades:

https://www.google.es/search?num=10&hl=es&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1353&bih=600&q=google+drive&oq=google+drive&gs_l=img.3..0l10.778.3158.0.3263.14.11.1.2.2.0.179.1379.0j11.11.0...0.0...1ac.1.KKfmeaHD2-Y

Bloc de Gtic

Què són els Wiki?

Un wiki és una aplicació informatica que permet afegir continguts i editar els que ja existeixen. S'anomena web col·laboratiu ja que des de el nevegador qualsevol usuari pot editar el que es vulgui. Els usuaris d'un wiki es poden modificar, esborrar, enllaçar el contingut d'una pàgina web d'una manera eficaç i ràpida.
Els projectes wiki tenen historials d'aquesta manera es poden veure totes les versions i recuperar informació que hagi sigut eliminada.
També existeix la opció de protegir les pàgines wiki per tal d'impedir que ningú o només una part dels usuaris les puguin editar.
Els wikis es consideren una eina efectiva i cada vegada són més usades en empresses i comunitats.

Ward Cunningam i Bo Leuf van definir la base dels wikis al seu llibre The Wiki Way: Quick Collaboration on the Web amb els següents punts:
  • Un wiki invita els usuaris a modificar o crear qualsevol pàgina des de la mateixa pàgina web i navegador.
  • Un wiki, mitjançant els enllaços interns, connecta pàgines relacionades de manera fàcil i intuïtiva, i mostra si la pàgina a què s'enllaça ja s'ha creat o encara no.
  • Un wiki no està pensat només per a visitants esporàdics, sinó que busca que aquestos s'impliquen en la seva creació i col·laboren en els canvis constants que el modifiquen.

Webs consultades:
Blog de GTIC
https://www.google.es/search?um=1&hl=es&q=Wikipedia&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1355534169,d.d2k&bpcl=40096503&biw=1347&bih=593&ie=UTF-8&sa=N&tab=iw&ei=yDTfUNH7Gaia0QXag4H4CQ




Analitzar Blocs Educatius

A partir de varis blocs proposats pel professor cal fer-ne un anàlisi i esbrinar diferents qüestions.

El blog que analitzaré és el bloc dels nens i nenes de la Cuca Fera. Es tracta d'un bloc de centre ja que hi publiquen textos informatius acompanyats de imatges i vídeos. Té una estructura semblant a la de una revista digital sempre referida a l'entorn educatiu.

Les diferents entrades són publicades per les mestres tot i que a vegades és tot l'equip de mestres de la Cuca Fera qui deixa constància del que s'ha publicat.

Referent al públic al qual va dirigit podem dir que va dirigit a les families dels nadons ja que els continguts que publiquen són activitats de classe. També va dirigit a persones interessades en l'àmbit educatiu o persones que volen agafar idees sobre aquests temes.

He pogut observar que algunes de les entrades del bloc han rebut comentaris contructius i eficaços fets per la gent interessada.

L'inici del bloc va ser el 12 de setembre, és a dir, al principi de curs. Hi ha un tauler amb informació principal i un petit índex referent al que es pot trobar en aquell bloc. Les entrades no contenen etiquetes. S'observen bastants inconos de RSS, per tant, es pot agregar el bloc a un RSS. Aquest bloc de la Cuca Fera està realitzat a partir de XtecBlogs.

Petita reflexió: Jo era nova en tot aquest àmbit i tot i que em cosa entrar-hi considero que els blocs tenen una gran utilitat i més en el món educatiu. He aprés que a part del text, imatges, vídeos... darrera tot aixó existeixen moltes més aplicacions i usos dels quals jo no n'era conscient. També he quedat sorpresa dels diferents tipus de blocs que existeixen i les diferents utilitats que tenen.

El bloc analitzat és: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/

Què són els RSS?

Es tracta d'una opció que ens dona la xarxa per accedir a grans volums d'informació d'una manera senzilla i pràctica.
RSS és una familia de formats de canals web XML per mitjà del qual es pot compartir informació i utlilitzar-la en webs o programes.
 Podriem dir que és una sindicació de continguts en el qual hi ha una actualització freqüent. És un bon sistema d'agilitat ja que no és necessari descarregar les imatges i altres elements de la web.

Webs consultades:
Blog de GTIC
http://www.google.es/imgres?um=1&hl=es&sa=N&tbo=d&biw=1347&bih=593&tbm=isch&tbnid=__rb8oJK_0xYDM:&imgrefurl=http://www.genisroca.com/2007/11/17/rss-y-la-sindicacion-de-contenidos-introduccion-para-no-iniciados/&docid=QCzJ2dl8iXfY_M&imgurl=http://www.genisroca.com/wp-content/uploads/2007/11/rss-icon-transparentpng.jpg&w=300&h=300&ei=iTTfUPqJCMHs0gXbhoHgBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=301&vpy=151&dur=786&hovh=225&hovw=225&tx=97&ty=121&sig=115779200223860171368&page=1&tbnh=146&tbnw=146&start=0&ndsp=23&ved=1t:429,r:2,s:0,i:160 (imatge de Google)

dilluns, 15 d’octubre del 2012

Land Art

El Land Art, és un moviment artístic que va néixer als Estats units d'Amèrica a finals dels anys 60 i principis dels 70 en el que el paisatge i l'obra estaven relacionats.

El seu principi fonamental és alterar el paisatge artísticament per incitar el màxim de sensacions al observador i així provocar la interacció dels humans amb el medi ambient, denunciant tan mateix el dolor per el desgast que sofreix aquest actualment. També pot ser un art creat en la naturalesa, a partir de la utilització de materials naturals com pedres, fulles o terra.

No trobem escultures situades en el paisatge, ja que aquest mateix és el mitjà de la seva creació. Sovint les obres es troben en espais oberts, lluny de la civilització i son susceptibles a sofrir canvis i l'erosió pròpies de les condicions naturals,cosa que ha provocat la desaparició d'algun d'aquests espais i només podem gaudir-ne a partir de fotografies.

dilluns, 1 d’octubre del 2012

Els esmorzars

Edu3.cat

Aquest vídeo parla sobre els esmorzars saludables. És un petit recull del CEIP El Bosc de la Pabordia referent a l’àpat de l’esmorzar. Els mestres creuen que és importantíssim fer de l’esmorzar un àpat més i de ubicar-lo al menjador amb estovalles i asseguts. S’han organitzat de manera que els dilluns i dimecres els nens han de portar entrepà els dimarts i dijous fruita i els divendres un producte làctic. Els mestres afirmen que treballar d’aquesta manera els serveix per treballar els diferents tipus d’aliments i al mateix temps a l’hora d’esbarjo no troben cap paper a terra ja que al menjador tenen tots els tipus de contenidors.

dimecres, 19 de setembre del 2012

Presentació

Hola sóc la Marta i avui estreno el meu bloc. Estic molt il·lusionada amb l'inici de carrera i espero aprofitar-ho al màxim. 
Des de l'aula de GTIC estem aprenent a crear blocs i a  familiaritzar-nos amb ells.